Modal content
×

T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından işletilen www.icisleri.gov.tr web sitesini ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.

Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.

Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.

1.Kişisel Verilerin İşlenme Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:

  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin yürütülmesi için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve ilgili iş süreçlerinin gerçekleştirilmesi,
  • T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması.
 
2.Kişisel Verilerin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.

3.Kişisel Verilerin Toplanma Yöntemi

Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.

4.Çerezleri Kullanım Amacı

Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Teknik olarak web sitemizde kullanılan çerez türleri aşağıdaki tabloda gösterilmektedir.

Oturum Çerezleri

(Session Cookies)

Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. (ASP.NET_SessionId)

 

Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
5.Çerez Tercihlerini Kontrol Etme

Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresini ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.  

6.Veri Sahiplerinin Hakları

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Başvuru Formunu’nu Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.

 

e-Devlet Çağrı Merkezi Whatsapp Hattı Personel
Yozgat Belediyesi
Yozgat Belediyesi
  • BAŞKAN
    • Başkan
      • Başkan Özgeçmişi
      • Başkan a Mesaj
      • Başkanla Fotoğraflarınız
    • Başkan Yardımcıları
  • KURUMSAL
    • Belediye Meclisi
    • Belediye Meclis Gündemi
    • Belediye Meclis Kararları
    • Belediye Encümeni
    • Müdürlükler
    • Teşkilat Şeması
    • Mevzuat
    • Misyon & Vizyon
    • Yetki Alanı
    • Kurumsal Kimlik
    • Haberler
    • Duyurular
    • Galeriler
      • Foto Galeri
      • Video Galeri
    • Raporlar ve Tablolar
      • Bütçe
      • Denetim
      • Faaliyet Raporları
      • Mali Raporlar
      • Performans Raporları
      • Stratejik Planlama
      • İmar Plan Değişiklikleri
    • Formlar
  • HİZMETLER
    • Evde Berber Hizmeti
    • Evde Bakım Hizmeti
    • Evde Temizlik Hizmeti
    • Hoş Geldin Bebek Hizmeti
    • Aşevi Hizmeti
    • Tesislerimiz
      • Çamlık Göl Kafe
      • Çamlık Et Restoran
      • Çamlık Kahvaltı Salonu
      • Bilal Şahin Sosyal Tesisleri
      • Sarıhacılı Kahvaltı ve Yöresel Ürünleri Evi
    • Şehir İçi Otobüs Saatleri
    • Başvuru Klavuzu
      • Su Abonelik Başvurusu
      • Nikah İşlemleri Başvurusu
  • ŞEHRİMİZ
    • Tarihçe
    • Coğrafi
    • İlçeler
    • Yemekler
    • Turizm
    • Fotoğraflarla YOZGAT
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Bireysel Borç Ödeme
    • Kurumsal Borç Ödeme
  • BELEDİYE TV
    • CANLI TV
    • CANLI YAYIN KAMERA
  • İLETİŞİM
Ara
  • BAŞKAN
    • Başkan
      • Başkan Özgeçmişi
      • Başkan a Mesaj
      • Başkanla Fotoğraflarınız
    • Başkan Yardımcıları
  • KURUMSAL
    • Belediye Meclisi
    • Belediye Meclis Gündemi
    • Belediye Meclis Kararları
    • Belediye Encümeni
    • Müdürlükler
    • Teşkilat Şeması
    • Mevzuat
    • Misyon & Vizyon
    • Yetki Alanı
    • Kurumsal Kimlik
    • Haberler
    • Duyurular
    • Galeriler
      • Foto Galeri
      • Video Galeri
    • Raporlar ve Tablolar
      • Bütçe
      • Denetim
      • Faaliyet Raporları
      • Mali Raporlar
      • Performans Raporları
      • Stratejik Planlama
      • İmar Plan Değişiklikleri
    • Formlar
  • HİZMETLER
    • Evde Berber Hizmeti
    • Evde Bakım Hizmeti
    • Evde Temizlik Hizmeti
    • Hoş Geldin Bebek Hizmeti
    • Aşevi Hizmeti
    • Tesislerimiz
      • Çamlık Göl Kafe
      • Çamlık Et Restoran
      • Çamlık Kahvaltı Salonu
      • Bilal Şahin Sosyal Tesisleri
      • Sarıhacılı Kahvaltı ve Yöresel Ürünleri Evi
    • Şehir İçi Otobüs Saatleri
    • Başvuru Klavuzu
      • Su Abonelik Başvurusu
      • Nikah İşlemleri Başvurusu
  • ŞEHRİMİZ
    • Tarihçe
    • Coğrafi
    • İlçeler
    • Yemekler
    • Turizm
    • Fotoğraflarla YOZGAT
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Bireysel Borç Ödeme
    • Kurumsal Borç Ödeme
  • BELEDİYE TV
    • CANLI TV
    • CANLI YAYIN KAMERA
  • İLETİŞİM
ŞEHRİMİZ
  • Tarihçe
  • Coğrafi
  • İlçeler
  • Yemekler
  • Turizm
  • Fotoğraflarla YOZGAT

YEMEKLER

 
DESTİ KEBABI: 
 
        Mevcut grubun sayısına göre büyüklüğü tespit edilecek sağlam bir su testisi alınır. Örneğin misafir 10 kişi olduğunda orta boy bir testi tercih edilmelidir. Yöreye has bir yemek türüdür. Tandır ekmeği ile yenir. Sokum ya da dürüm yapılır.
Malzemesi:
(Yaklaşık 10 Kişilik)
•  1 adet Testi
•  . Kuşbaşı et
•  . Domates
•  300 gr. Sarımsak
•  200 gr. Sivri biber
•  200 gr. Tereyağı
•  Karabiber, tuz

Yapılışı:
        Doğranmış domates, sivri biber ve sarımsak kuşbaşı ete katılarak ezmeden iyice karıştırılır. Yeterince tuz ilave edilir. Testi içi iyice yıkandıktan sonra karıştırılan malzeme testinin içerisine doldurulur. En üste tereyağı konulur. Testinin ağzı hamur ile kapatılır ve ortası hafif açılır. Genellikle açık havada odun veya meşe kömürü yakılmış bir ateşte pişirilir. İki saate yakın bir zamanda pişen yemeği ilk defa yapanlara meşe kömürüyle yapmaları tavsiye edilir. Yemek piştikten sonra testi kırılarak yemek testinin içinden servis yapılır.
Testi Kebabı,  Yozgat Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsüne "Yozgat Yöresi Yemeğidir" diye tescil ettirilmiştir.
 
 
 
 
 
 

Yozgat Arabaşısı

Yozgat’a has, soğuk kış gecelerinin vazgeçilmez en önemli yemeğidir, “Arabaşı”. Yozgat uzun kış gecelerinde akşam yemeğinden sonra ve yatmadan önce yapılan sohbetler esnasında ikram edilen bir çeşit ara öğün yemeğidir. Bu sebeple yemeğin asıl adı “ara aşı” olmasına rağmen halk ağzında söylene söylene arabaşı şeklini almıştır. Malzeme olarak un, su ve tuz kullanılır. Çorbası içinse tavuk veya hindi eti kullanılır.
Malzemesi
Hamur için:
•  su
•  650gr un (12 kişiliktir)
suyun 3 litresi ateş üzerinde kaynamaya bırakılır. Kalan soğuk suya 650 gr un ilave edilip mikserle çarpılarak bulamaç haline getirilir. Bulamaç haline getirilmiş hamur kaynamakta olan suya birdenbire boşaltılır. Oklava ile devamlı karıştırılarak, hamur mısır patlağı gibi patlamaya başlayınca 3-4 dakika daha kaynatılıp 40 cm’lik 2 adet siniye dökülüp soğutmaya bırakılır.
Çorba için:
•  Tavuk veya hindi eti (göğüs)
•  su
•  5 kaşık un (yağsız kavrulmuş un)
•  2 kaşık salça
•  1 kaşık pul biber
•  150 ve 200 gr yağ
Tüm bu malzemeler çiğ olarak karıştırılıp ocağa konulur. Köpük kayboluncaya kadar pişirilerek hazır hale getirilir. İkramdan önce didiklenen (siftelenen) et çorbaya ilave edilip bir taşım kaynatılıp servis yapılır. 
Soğumaya bırakılan hamur, ıslak bir bıçak ile baklava dilimleri şeklinde kesilir. Tepsinin ortası çorba kasesi sığacak şekilde açılır, açılan yere çorba kasesi yerleştirilir. Kesilen hamurlar kaşık üzerine yerleştirilerek çorba ile birlikte çiğnemeden yutulur. (Yozgat Belediyesi tarafından Türk Patent Enstitüsüne "Yozgat Yöresi Yemeğidir" diye tescil ettirilmiştir.) 
 
 
 
 
 
TANDIR KEBABI:
Malzemeler:
(4 kişilik)
• 1 kg kuzu eti
•1/2 Domates
•250 gr sivri biber
•2 baş kuru soğan, tuz ve karabiber.
Yapılışı:
Kebap için alınan et bir gün önceden tuzlanıp dinlenmeye bırakılır. Özel olarak hazırlanan tandır ocağında iki taraflı yanan ateşin ortasına şişlere takılarak yarım saat pişmeye bırakılır. Domatesler ve biberler ayrı pişirilir. Yarım saat ateşte pişen etler közde içini çekmesi için 10-15 dk bekletilir. Pişmiş olan et özel pidesinin üstünde doğranır. İsteğe göre karabiber eklenir. Domates, biber ve kuru soğandan oluşan tabakta, doğranmış pidelerle servis yapılır.  
 
 
 
 
MADIMAK:
 
Malzemesi:
•  . madımak
•  Bir kase yoğurt
•  150 gr. pastırma
•  Bir-iki diş sarımsak
   1 su bardağı bulgur
•  Tuz, biber, yağ, salça
Yapılışı:
Madımak temizlendikten sonra satırla kıyılarak iyice küçültülür. Bir tencereye yağ, salça, pastırma konularak kavrulur. Kıyılan madımak üzerine ilave edilir. 15 dakika pişirildikten sonra servis yapılır. Sarımsaklı yoğurt isteğe göre sos olarak kullanılır.
 
 
 
 
 
PARMAK ÇÖREK:
 
Yozgat’a özel bir ekmek türü olup gerçek lezzet için ustalık hizmetinin tam bir profesyonellik gerektirdiği hamur kıvamının ve pişme kıvamı ile usullerinin çok iyi bilinmesi gereken bir gıda maddesidir. En önemli özelliği ise hiç bir katkı maddesi içermemesi ve taş fırında odun ateşiyle yalnız ateşe maruz kalmadan, ısısıyla pişirilmesidir. Ayrıca üretimde sadece hazır maya kullanılmamakta belli bir miktarda da ekşi maya olarak tabir edilen bir gün önce üretimde kullanılan hamurdan kullanılmaktadır. Bu kullanılan ekşi maya, parmak çöreğe has bir tat vermekte ve pişme sırasında kalın kabuk yapıp parmak çöreğin çıtır olmasını sağlamaktadır.
Malzemesi un, su, tuz ve mayadır. Maya ise hazır ekmek mayası ve ekşi mayadan oluşmaktadır.
Yapılışı:
Tüm malzemeler yoğurma kazanında karıştırılarak yoğrulur. Hamur yumuşaklığı  ne fazla sert ne fazla yumuşak olmalıdır. Yoğurma işlemi 30 - 40 dk sürmektedir. Yoğrulan hamur yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Daha sonra 320 gr. Olacak şekilde gramajlanır. Gramajlanan her 320 gr hamur göz kararı dört eşit parçaya bölünür. Bölünen dört hamurun her biri uzatılıp yan yana birleştirilip baştaki ve sondaki hamurlar oval olacak şekilde birbirine birleştirilir. Bu şekil, elimizdeki parmak şekline benzediği için parmak çöreği denmiştir. Şekil verme işleminden sonra 10 litre sıcak suya 200 gr. un karıştırılarak hazırlanmış karışım fırça ile hamurun üzerine sürülür. Bu karışımı sürmemizdeki amaç üzerinin nemli kalması ve kabuk bağlamamasıdır. Yaklaşık 20 dk. daha dinlendirdikten sonra üzerine yumurta sarısı ve akıyla karıştırılmış hali sürülerek 220-230 derece taş fırında, direk ateşe maruz kalmadan, sönük fırında ve odun ateşiyle 15-20 dakikada pişirilmektedir.
 
 

BAŞKAN

  • Başkan
    • Başkan Özgeçmişi
    • Başkan a Mesaj
    • Başkanla Fotoğraflarınız
  • Başkan Yardımcıları

KURUMSAL

  • Belediye Meclisi
  • Belediye Meclis Gündemi
  • Belediye Meclis Kararları
  • Belediye Encümeni
  • Müdürlükler
  • Teşkilat Şeması
  • Mevzuat
  • Misyon & Vizyon
  • Yetki Alanı
  • Kurumsal Kimlik
  • Haberler
  • Duyurular
  • Galeriler
    • Foto Galeri
    • Video Galeri
  • Raporlar ve Tablolar
    • Bütçe
    • Denetim
    • Faaliyet Raporları
    • Mali Raporlar
    • Performans Raporları
    • Stratejik Planlama
    • İmar Plan Değişiklikleri
  • Formlar

HİZMETLER

  • Evde Berber Hizmeti
  • Evde Bakım Hizmeti
  • Evde Temizlik Hizmeti
  • Hoş Geldin Bebek Hizmeti
  • Aşevi Hizmeti
  • Tesislerimiz
    • Çamlık Göl Kafe
    • Çamlık Et Restoran
    • Çamlık Kahvaltı Salonu
    • Bilal Şahin Sosyal Tesisleri
    • Sarıhacılı Kahvaltı ve Yöresel Ürünleri Evi
  • Şehir İçi Otobüs Saatleri
  • Başvuru Klavuzu
    • Su Abonelik Başvurusu
    • Nikah İşlemleri Başvurusu

ŞEHRİMİZ

  • Tarihçe
  • Coğrafi
  • İlçeler
  • Yemekler
  • Turizm
  • Fotoğraflarla YOZGAT

E-BELEDİYE

  • E-Belediye Hizmetleri
  • Bireysel Borç Ödeme
  • Kurumsal Borç Ödeme

BELEDİYE TV

  • CANLI TV
  • CANLI YAYIN KAMERA

İLETİŞİM

Adres : Aşağı Nohutlu Mah. Şehzade Caddesi No:8
E-posta : [email protected]

Sosyal Medya :

© 2021 - Yozgat Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü

  • BAŞKAN
    • Başkan
      • Başkan Özgeçmişi
      • Başkan a Mesaj
      • Başkanla Fotoğraflarınız
    • Başkan Yardımcıları
  • KURUMSAL
    • Belediye Meclisi
    • Belediye Meclis Gündemi
    • Belediye Meclis Kararları
    • Belediye Encümeni
    • Müdürlükler
    • Teşkilat Şeması
    • Mevzuat
    • Misyon & Vizyon
    • Yetki Alanı
    • Kurumsal Kimlik
    • Haberler
    • Duyurular
    • Galeriler
      • Foto Galeri
      • Video Galeri
    • Raporlar ve Tablolar
      • Bütçe
      • Denetim
      • Faaliyet Raporları
      • Mali Raporlar
      • Performans Raporları
      • Stratejik Planlama
      • İmar Plan Değişiklikleri
    • Formlar
  • HİZMETLER
    • Evde Berber Hizmeti
    • Evde Bakım Hizmeti
    • Evde Temizlik Hizmeti
    • Hoş Geldin Bebek Hizmeti
    • Aşevi Hizmeti
    • Tesislerimiz
      • Çamlık Göl Kafe
      • Çamlık Et Restoran
      • Çamlık Kahvaltı Salonu
      • Bilal Şahin Sosyal Tesisleri
      • Sarıhacılı Kahvaltı ve Yöresel Ürünleri Evi
    • Şehir İçi Otobüs Saatleri
    • Başvuru Klavuzu
      • Su Abonelik Başvurusu
      • Nikah İşlemleri Başvurusu
  • ŞEHRİMİZ
    • Tarihçe
    • Coğrafi
    • İlçeler
    • Yemekler
    • Turizm
    • Fotoğraflarla YOZGAT
  • E-BELEDİYE
    • E-Belediye Hizmetleri
    • Bireysel Borç Ödeme
    • Kurumsal Borç Ödeme
  • BELEDİYE TV
    • CANLI TV
    • CANLI YAYIN KAMERA
  • İLETİŞİM

Adres : Aşağı Nohutlu Mah. Şehzade Caddesi No:8 E-posta : [email protected]

Sosyal Medya :

© 2021 - Yozgat Belediyesi - Bilgi İşlem Müdürlüğü

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için sitemizde çerezlere yer veriyoruz 🍪 Çerez politikamız hakkında bilgi edinmek için tıklayınız